ΚΟΣΜΟΣ

Τα dating apps στηρίζουν μια ολόκληρη γενιά singles

Τα dating apps στηρίζουν μια ολόκληρη γενιά singles

Επανάσταση στον κόσμο των γνωριμιών έχουν φέρει τα dating apps, τα οποία ειδικά εν μέσω πανδημίας έχουν καταστήσει (θεωρητικά τουλάχιστον) ευκολότερες τις γνωριμίες. Μάλιστα πλέον, σύμφωνα με σχετική έκθεση του Stanford, τα περισσότερα ετεροφυλόφιλα ζευγάρια (39%) στις ΗΠΑ, γνωρίστηκαν online.

Ωστόσο, τα dating apps δεν είναι εξίσου δημοφιλή σε όλες τις χώρες: Σύμφωνα με στοιχεία του Statista, το μεγαλύτερο μερίδιο singles που χρησιμοποιεί εφαρμογές γνωριμιών βρίσκεται στην Σουηδία (25%). Αμέσως μετά ακολουθεί η Βραζιλία (22%), η Ινδία, η Βρετανία και η Νότιος Αφρική με 20%, η Γαλλία (18%), οι ΗΠΑ και η Κίνα με 15% και μετά η Νότιος Κορέα (7%) και η Ρωσία (4%).

Η αγορά των dating apps διογκώθηκε σε Ευρώπη και ΗΠΑ το 2021, γεγονός που φαίνεται και από τα νούμερα: στην Ευρώπη, η αγορά αποτιμάται στα 1,8 δισ. δολάρια για το 2021, ενώ στις ΗΠΑ έφτασε τα 1,6 δισ. δολάρια. Τα έσοδα από τέτοιες υπηρεσίες στην Κίνα ανήλθαν σε 1,1 δισ. δολάρια πέρυσι.

Τα dating apps στηρίζουν μια ολόκληρη γενιά singles

Πώς γνωρίζονται πια τα ζευγάρια;

Στην έρευνα του Stanford, που συνέλεξε στοιχεία από το 1995 μέχρι και το 2017 στις ΗΠΑ, ο αριθμός των ετεροφυλόφιλων που γνώρισαν τον/ την σύντροφό τους online αυξήθηκε από 2% στο 39%. Αντιθέτως, στο διάστημα αυτό μειώθηκε ο αριθμός των γνωριμιών μέσω κοινών φίλων, από 33% στο 20%.

Επίσης, μειώθηκε ο αριθμός των συντρόφων που γνωρίζονται στη δουλειά (από 19% στο 11%), μέσω σχολείου/ πανεπιστημίου (από 19% στο 9%) και μέσω οικογένειας (από 15%) στο μόλις 7%). Επίσης, τα ίδια στοιχεία δείχνουν ότι αυξήθηκε ο αριθμός των ζευγαριών που γνωρίζεται σε μπαρ ή εστιατόρια, από 19% στο 27%).

Τα dating apps στηρίζουν μια ολόκληρη γενιά singles

Πηγή: Statista/moneyreview.gr