Συνταγή για πασχαλινά κουλουράκια με άρωμα τσουρέκι
Ήρθε η ώρα και για τα πιο μοσχομυριστά κουλουράκια. Τα κουλουράκια του Πάσχα. Ακολουθεί η συνταγή-εγγύηση του Δημήτρη Μακρυνιώτη.
Ο Δημήτρης Μακρυνιώτης είναι ειδικός στα γλυκά, αλλά και εγγύηση σε ό,τι αφορά το αποτέλεσμα των συνταγών, για τις οποίες φροντίζει πάντα να μην είναι περίπλοκες και χρονοβόρες και την ίδια ώρα να έχουν εξίσου εγγυημένο αποτέλεσμα.
Τα συγκεκριμένα πασχαλινά κουλουράκια του Δημήτρη Μακρυνιώτη έχουν μια ιδιαιτερότητα: Έχουν άρωμα τσουρέκι.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μους γιαουρτιού με λεμόνι και γλυκό του κουταλιού
Υλικά για πασχαλινά κουλουράκια
- 750 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 250 γρ. βούτυρο αγελάδος Lurpak
- 250 γρ. ζάχαρη άχνη
- 1 κρόκος
- 1 βανιλίνη
- 50 ml κονιάκ
- 130 ml γάλα πλήρες
- 10 γρ. μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κ.γ κακουλέ
- 1/2 κ.γ μαχλέπι
- 1/2 κ.γ μαστίχα
- Ξύσμα από μισό πορτοκάλι
Διαδικασία
- Στον κάδο του μίξερ, με το φτερό, χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη άχνη, μέχρι να αφρατέψουν.
- Συνεχίζοντας το ανακάτεμα, προσθέτουμε τον κρόκο.
- Αμέσως μετά, προσθέτουμε όλα τα στερεά υλικά μας και ξεκινάμε το ανακάτεμα προσθέτοντας σταδιακά το γάλα και το κονιάκ.
- Σε ένα λεπτό το ζυμαράκι μας θα είναι έτοιμο.
- Πλάθουμε κουλουράκια στο σχήμα και μέγεθος που επιθυμούμε και τα αλείφουμε ελαφρά με ένα αυγό που πριν έχουμε ανακατέψει καλά.
- Τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς, στον αέρα, για περίπου 20-25 λεπτά, αναλόγως τον φούρνο.
Δείτε σε βίντεο τη συνταγή του Δημήτρη Μακρυνιώτη
Πηγή: iefimerida.gr