ΤΕΧΝΕΣ

Στην Αίθουσα Τελετών του Α.Π.Θ το γκαλά όπερας «100 χρόνια Μαρία Κάλλας»

Το Μουσείο «Μαρία Κάλλας» ανοίγει τις πύλες του το καλοκαίρι του 2023

Στην Αίθουσα Τελετών του Α.Π.Θ θα πραγματοποιηθεί τελικά το γκαλά όπερας «100 χρόνια Μαρία Κάλλας», της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης και του Κέντρου Πολιτισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης, για την επέτειο των 100 χρόνων από τη γέννηση της Μαρίας Κάλλας, καθώς οι προβλέψεις για βροχή την Δευτέρα 4/9 καθιστούν αδύνατη την πραγματοποίηση στην Πλατεία Αριστοτέλους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Κ.Ο.Θ., η συναυλία θα πραγματοποιηθεί την ίδια ημέρα και ώρα (Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου, ώρα 21:00) στην Αίθουσα Τελετών του Α.Π.Θ. με δωρεάν είσοδο για το κοινό, με δελτία εισόδου που η διάθεσή τους θα ξεκινήσει το πρωί της Δευτέρας, στις 9:00, μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της Κ.Ο.Θ. (www.tsso.gr), καθώς και από την είσοδο της αίθουσας τελετών, μία ώρα πριν την έναρξη της συναυλίας.

Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης και το Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης τιμούν τα 100 χρόνια από τη γέννηση της Μαρίας Κάλλας με μία ανοιχτή συναυλία για το κοινό της πόλης. Η επέτειος αυτή γιορτάζεται σε όλο τον κόσμο με πλήθος δράσεων, ενώ έχει ενταχθεί και στον κατάλογο συνεορτασμού επετείων και της Unesco, για το 2023. Οι φίλοι της μουσικής θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα πλούσιο γκαλά όπερας, με την κορυφαία Ελληνίδα υψίφωνο Μυρτώ Παπαθανασίου, που έχει εμφανιστεί στα μεγαλύτερα λυρικά θέατρα του κόσμου και έχει τιμηθεί με το βραβείο «Μαρία Κάλλας- Βest Debut Artist of the Year», αλλά και τον σπουδαίο Έλληνα αρχιμουσικό Λουκά Καρυτινό, σημερινό Διευθυντή της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών και ένας από τους πλέον εξειδικευμένους Έλληνες μαέστρους στο οπερατικό ρεπερτόριο. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει έργα των Μότσαρτ, Τσαϊκόφσκι, Πουτσίνι, Γκουνώ, Βέρντι, Μασκάνι και Στράους.