ΕΛΛΑΔΑ

«Ναρκομανείς Ανώνυμοι»: Το ταξίδι της ανάρρωσης συνεχίζεται…

 

«Ναρκομανείς Ανώνυμοι»: Το ταξίδι της ανάρρωσης συνεχίζεται...

Το μήνυμα της ανάρρωσης από τον εθισμό θα εκπέμψει το 19ο Τοπικό Συνέδριο Β. Ελλάδος, που διοργανώνουν οι «Ναρκομανείς Ανώνυμοι» (ΝΑ), από τις 6 έως τις 9 Ιουνίου 2024 στο κάμπινγκ «Θάλαττα», στο Καλαμίτσι Χαλκιδικής.

«Ένας ναρκομανής, ο οποιοσδήποτε ναρκομανής, μπορεί να σταματήσει να κάνει χρήση, να χάσει την επιθυμία για χρήση και να βρει έναν καινούργιο τρόπο ζωής», επισημαίνουν οι διοργανωτές. Τα συνέδρια των ΝΑ είναι εκδηλώσεις ανοιχτές στο ευρύ κοινό και οποιοσδήποτε το επιθυμεί έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει και να πάρει μέρος στην εμπειρία του μοιράσματος και της ταύτισης ανάμεσα σε ναρκομανείς που συναντιούνται για να βοηθήσουν ο ένας τον άλλον να μείνουν μακριά από τον εθισμό.

Οι Ναρκομανείς Ανώνυμοι είναι ο παλαιότερος και μεγαλύτερος οργανισμός στον κόσμο σε σχέση με τα ναρκωτικά και την ανάρρωση. Ξεκίνησε στις Η.Π.Α. το 1953. Σήμερα γίνονται εβδομαδιαίως περίπου 76.075 συγκεντρώσεις του ΝΑ σε 145 χώρες. Στην Ελλάδα η πρώτη ομάδα δημιουργήθηκε το 1987 και σήμερα υπάρχουν 56 εθελοντικές ομάδες αλληλοβοήθειας σε 20 ελληνικές πόλεις, πραγματοποιώντας 131 συγκεντρώσεις την εβδομάδα.

Από την οργάνωση διευκρινίζεται ότι πρόκειται για ένα πρόγραμμα πλήρους αποχής από όλα τα ναρκωτικά, συμπεριλαμβανομένου και του αλκοόλ, δεν υπάρχει σύνδεση με άλλον οργανισμό, δεν προβλέπονται έξοδα εγγραφής ή συνδρομές, ενώ οποιοσδήποτε μπορεί να παρακολουθήσει το πρόγραμμα, ασχέτως ηλικίας, φυλής, σεξουαλικής ταυτότητας, δόγματος.