ΤΕΧΝΕΣ

Με «άρωμα» Αυτοκρατορικής Βιέννης θα πλημμυρίσει το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Vienna Schloss Schoenbrunn Orchester

Με …άρωμα αυτοκρατορικής Βιέννης θα πλημμυρίσει για μία ακόμα μέρα το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Οι προγραμματισμένες για την Παρασκευή και Σάββατο συναυλίες της διεθνώς αναγνωρισμένης βιενέζικης ορχήστρας του Ανακτόρου Schoenbrunn είναι ήδη sold out, οπότε προστίθεται μία δεύτερη συναυλία το Σάββατο, στις 6 το απόγευμα.

Η Vienna Schloss Schoenbrunn Orchester έχει ειδικότητα στο ρεπερτόριο της βιεννέζικης κλασικής μουσικής και ιδιαίτερα στα έργα των Joseph Haydn και Wolfgang Amadeus Mozart, καθώς και στη σπουδαία μουσική της Δυναστείας Strauss και των σύγχρονών τους. Την ορχήστρα διευθύνει ο βραζιλιάνικης καταγωγής Vinicius Kattah, ο οποίος ζει και εργάζεται από το 2011 στη Βιέννη και έχει ειδικευτεί στο έργο του W.A.Mozart.

Όλα τα μέλη της ορχήστρας είτε μεγάλωσαν, είτε σπούδασαν στη Βιέννη κι έτσι κατόρθωσαν να …απορροφήσουν το πάθος για τη μουσική και το διεθνώς δημοφιλές «βιεννέζικο στυλ» και να μεταφέρουν το κοινό στην Αυτοκρατορική Βιέννη, με τα λαμπερά παλάτια και τις υπέροχες μελωδίες, σε ένα νοερό ταξίδι με άρωμα Χριστουγέννων.

Εκτός από μουσική, το πρόγραμμα περιλαμβάνει και χορό, που ήταν αναπόσπαστο κομμάτι των παραστάσεων στην πολιτιστική ζωή της Χρυσής Εποχής στην Βιέννη. Οπότε στη σκηνή θα δούμε καταξιωμένους χορευτές να παρουσιάζουν αποσπάσματα από γνωστά μπαλέτα του Μozart και βαλς του Strauss.

Τα χορευτικά ζευγάρια που θα εμφανιστούν, συμμετέχουν στο Gala της ετήσιας Πρωτοχρονιάτικης Συναυλίας στην Βιέννη. Ανάμεσά τους ξεχωρίζουν οι πρώην Πρώτοι Σολίστες του Μπαλέτου της Όπερας της Βιέννης. Πρόκειται για την Irina Tsymbal, με καταγωγή από το Μινσκ της Λευκορωσίας, Prima Ballerina του Μπαλέτου της Όπερας της Βιέννης από το 2005, η οποία έχει εντυπωσιάσει με την ερμηνεία της στους βασικούς ρόλους στα μπαλέτα όπως Giselle, Ρωμαίος και Ιουλιέτα, Sylphide, Carmen, Καρυοθραύστης, Anna Karenina. Μαζί της ο Vladimir Shishov, απόφοιτος της Vaganova Academy, Πρώτος Σολίστ του Μπαλέτου της Όπερας της Βιέννης από το 2006, φημίζεται για την άψογη τεχνική του και τα ψηλά άλματα. Έχει διακριθεί για την ερμηνεία του στις παραστάσεις Don Quichote, Ρωμαίος και Ιουλιέτα, Corsaire, Καρυοθραύστης, ενώ ο ρόλος του στην Λίμνη των Κύκνων, παραγωγής της Nureejev Foundation στην Όπερα της Βιέννης, έχει περάσει στην ιστορία του μπαλέτου.

Η Vienna Schloss Schoenbrunn Orchester υπό τη μουσική διεύθυνση του Vinicius Kattah έχει εμφανιστεί σε αίθουσες συναυλιών της Αυστρίας, αλλά και σε Ιαπωνία, Σιγκαπούρη, Κίνα, Ρωσία, ΗΠΑ, Βραζιλία, Ντουμπάι, Σουηδία, Δανία, Νορβηγία, Φινλανδία, Ισλανδία, Εσθονία, Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία, Γερμανία, Ελβετία, Τσεχία, Ρουμανία και Βουλγαρία. Τα μέλη της έχουν συνεργαστεί με λυρικούς ερμηνευτές και χορευτές μπαλέτου προσφέροντας υψηλής καλλιτεχνικής αξίας συναυλίες, συμφωνικές, παραδοσιακές χριστουγεννιάτικες και πρωτοχρονιάτικες, γκαλά όπερας και οπερέτας, μέχρι χορευτική μουσική των υπέροχων βιεννέζικων μπάλων.

Οι παραστάσεις θα δοθούν στην Αίθουσα Φίλων Μουσικής (Μ1) του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, με διοργανωτή την Intershow, στις 29 και 30 Δεκεμβρίου στις 21:00, ενώ διαθέσιμα εισιτήρια υπάρχουν για τη συναυλία στις 30 Δεκεμβρίου στις 18:00.