ΕΛΛΑΔΑ

Έρευνα Public Issue: Απαισιοδοξία για την πορεία της χώρας – Δημοφιλέστερος πολιτικός ο Μητσοτάκης

Οι δείκτες πολιτικού κλίματος που δημοσιεύει η τακτική πολιτική έρευνα της Public Issue παρουσιάζουν την απαισιοδοξία των πολιτών αναφορικά με την κατάσταση της χώρας.

Συγκεκριμένα, το 74% πιστεύει ότι η κατάσταση στη χώρα πηγαίνει προς το χειρότερο, ενώ μόλις ένα ποσοστό της τάξης του 17% δηλώνει ότι η χώρα κάνει βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση.

Συντριπτικό είναι το ποσοστό των ερωτηθέντων που εκφράζει τη δυσαρέσκειά του για την λειτουργία τόσο της κυβέρνησης αλλά και της αντιπολίτευσης. Το 84% των ερωτηθέντων απάντησε αρνητικά για την κυβερνητική δράση, ενώ τα ποσοστά δυσαρέσκειας των πολιτών για τη λειτουργία της αντιπολίτευσης αγγίζουν το 76%.

Ως δημοφιλέστερος πολιτικές αναδεικνύεται ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος βρίσκεται στην κορυφή των προτιμήσεων του εκλογικού κοινού, ενώ ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, βρίσκεται χαμηλά, με ποσοστά αποδοχής μικρότερα από τη Φώφη Γεννηματά, τον Δημήτρη Κουτσούμπα, τον Σταύρο Θεοδωράκη και τον Βασίλη Λεβέντη.

Μοναδικοί που έχουν μικρότερη δημοτικότητα από τον Αλέξη Τσίπρα, σύμφωνα με την έρευνα, είναι ο Πάνος Καμμένος και ο Νίκος Μιχαλολιάκος.

Πηγή: kathimerini.gr