ΤΕΧΝΕΣ

Ένα ολονύκτιο ταξίδι στο …Γουντυ-αλενικό σύμπαν προσφέρει το θέατρο Αυλαία

Ένα ολονύκτιο ταξίδι στο …Γουντυ-αλενικό σύμπαν προσφέρει το θέατρο Αυλαία

Οι φίλοι του κινηματογράφου, του Woody Allen (Γούντι Άλεν) και της …αϋπνίας, έχουν τη δυνατότητα να συνδυάσουν τις τρεις αγάπες τους σε μία βραδιά. Μετά από συνεχόμενα sold out, η εμπειρία της ολονύχτιας κινηματογραφικής θέασης επιστρέφει στο Θέατρο Αυλαία στη Θεσσαλονίκη, παρουσιάζοντας τρεις ταινίες του διάσημου Αμερικανού σκηνοθέτη, που αποτελούν αντιπροσωπευτικά δείγματα του αξεπέραστου εκφραστικού του ύφους.

Το 8ο Sleepless Movie Marathon ξεκινά την ερχόμενη Παρασκευή λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, προβάλλοντας διαδοχικά τρεις ταινίες στις οποίες στηρίζεται η νευρωτική, εγωκεντρική, κοσμοπολίτικη και ταυτόχρονα ανασφαλής περσόνα του Γούντι Άλεν, με αυτοσαρκαστική αίσθηση του χιούμορ και της ευφυΐας του, που έμειναν στην ιστορία του κινηματογράφου, η καθεμία για τον δικό της λόγο.

Η αυλαία ανοίγει με την ταινία Παντρεμένα ζευγάρια του 1993, που έχει χαρακτηριστεί από πολλούς ως η καλύτερη και αρτιότερη ταινία του Γούντι Άλεν. Αμέσως μετά θα ακολουθήσει η κωμωδία Melinda and Melinda του 2004, μια ταινία με την οποία άνοιξε ο τελευταίος κινηματογραφικός κύκλος του σκηνοθέτη. Τέλος κι ενώ πλησιάζουμε προς τα ξημερώματα, θα προβληθεί η πρώτη ταινία που σκηνοθέτησε ο Άλεν πριν από 55 χρόνια, με τίτλο Take the Money and Run, όπου …ζητείται εγκέφαλος για ληστεία.

Με τα 15 ευρώ του εισιτηρίου οι θεατές θα απολαύσουν εκτός από τις τρεις ταινίες, ένα welcome drink κατά την προσέλευσή τους, ένα αναψυκτικό κατά τη διάρκεια, καθώς και πρωινό στο φουαγέ του θεάτρου πριν την αναχώρησή τους.

Το πρόγραμμα ταινιών είναι το εξής:
23:45 Παντρεμένα ζευγάρια (1993)
01:45 Melinda and Melinda (2004)
03:30 Take the Money and Run (1969)

Ένα ολονύκτιο ταξίδι στο …Γουντυ-αλενικό σύμπαν προσφέρει το θέατρο Αυλαία